Pirkkalan Taideyhdistys ry:n säännöt
1 § Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Pirkkalan Taideyhdistys ry ja sen kotipaikka on Pirkkalan kunta.
2 § Yhdistyksen tarkoitus
Yhdistyksen tarkoituksena on vaikuttaa taidetoiminnan edellytysten kehittämiseksi, herättää kiinnostusta kuva- ja muihin taiteisiin, saada aikaan vuorovaikutusta ja yhteistoimintaa eri taiteenalojen kesken, tukea taiteilijoita ja taiteenharrastajia sekä toimia heidän yhdyssiteinään.
3 § Tarkoituksen toteuttaminen
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys
4 § Toiminnan tukeminen
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan avustuksia, lahjoituksia ja jälkisäädöksiä sekä omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä toimeenpanna asianmukaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahainkeräyksiä.
5 § Jäsenet
Yhdistyksen kaikilla jäsenillä on samat oikeudet ja velvollisuudet. Kaikilla jäsenryhmillä on äänioikeus. Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät.
5.1. Varsinainen jäsen
Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi päästä jokainen 15 vuotta täyttänyt henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt sekä suorittaa vuosikokouksen määräämän jäsenmaksun. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus.
5.2. Taiteilijajäsen
Taiteilijajäseneksi voi päästä henkilö, joka on liittynyt yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi ja sen lisäksi on hankkinut taiteilijan ammattiin valmistavan koulutuksen tai osallistunut viiteen paikalliseen, alueelliseen tai valtakunnalliseen näyttelyyn, jonka on jyryttänyt valtakunnalliseen taiteilijain ammattiliittoon kuuluva taiteilija. Taiteilijajäsenyyden saavuttamisen toteaa yhdistyksen hallitus. Yhdistyksen hallitus voi käyttää harkintavaltaa tulkinnanvaraisissa tapauksissa.
5.3. Kunniajäsen
Kunniajäseneksi voi yhdistyksen vuosikokous kutsua hallituksen ehdotuksesta henkilöitä, jotka ovat ansioituneet taiteilijoina tai ansiokkaasti edistäneet yhdistyksen tarkoitusperien toteuttamista. Kunniajäsen on vapaa jäsenmaksusta.
5.4. Kannatusjäsen
Kannatusjäseniksi voivat liittyä oikeuskelpoiset yhteisöt, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt sekä suorittavat yhdistykselle vuosikokouksen määräämän kannatusjäsenmaksun.
6 § Jäsenen eroaminen
Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Hallitus voi katsoa jäsenen eronneeksi, jos varsinainen jäsen, taiteilija- tai kannatusjäsen on kahden perättäisen vuoden ajan jättänyt jäsenmaksunsa maksamatta.
7 § Jäsenen erottaminen
Hallitus voi myös erottaa jäsenen, mikäli hän on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä. Erotettavalle jäsenelle varataan mahdollisuus selityksen antamiseen paitsi milloin erottaminen johtuu jäsenmaksun maksamatta jättämisestä ja jäsen voi saattaa erottamisen viimeistään kahdeksan (8) kuukauden kuluessa yhdistyksen kokouksen ratkaistavaksi.
8 § Jäsenmaksu, yhteisön kannatusjäsenmaksu ja vapaaehtoinen tukimaksu
Vuotuisen jäsenmaksun, yhteisön kannatusjäsenmaksun ja mahdollisen, vapaaehtoisen tukimaksun suuruudesta päättää syyskokous kullekin jäsenryhmälle erikseen.
9 § Hallitus
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, jonka toimikausi on kalenterivuosi. Hallitukseen kuuluvat syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja kuusi muuta jäsentä. Hallituksen puheenjohtaja valitaan vuodeksi ja muut jäsenet kahdeksi (2) vuodeksi siten, että jäsenistä puolet on erovuorossa vuorovuosin.
Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa ja erottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus voi asettaa keskuudestaan työvaliokunnan sekä yhdistyksen jäsenistä koostuvia toimikuntia erikseen määriteltyjä tehtäviä varten.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.
Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Päätökset tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä, äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa. Hallituksen pöytäkirjan voi tarkastaa kaksi tehtävään valittua pöytäkirjantarkastajaa tai sen tarkastaa seuraava kokous.
10 § Hallituksen tehtävät
Hallituksen tulee
tai jotka yhdistyksen kokous antaa
11 § Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, jompikumpi yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.
12 § Tilikausi ja tilintarkastus
Yhdistyksen toiminta- ja tilivuosi on kaienterivuosi. Yhdistyksen tilit on jätettävä toiminnantarkastajien tarkastettavaksi viimeistään kuukautta ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta hallitukselle.
13 § Yhdistyksen kokoukset, ääni- ja päätösvalta, koollekutsuminen
Yhdistyksen vuosikokous pidetään maaliskuun aikana. Yhdistyksen syyskokous pidetään marraskuun aikana. Yhdistyksen ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai hallitus katsoo siihen olevan aihetta. Hallitus on velvollinen kutsumaan koolle ylimääräisen kokouksen, kun 1 /10 ääni-oikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta 30 pv aikaisemmin kirjallisesti erityistä ilmoitettua asiaa varten vaatii.
Yhdistyksen kokouksissa ovat äänivaltaisia kunniajäsenet sekä ne varsinaiset jäsenet, taiteilija- ja kannatusjäsenet, jotka ovat maksaneet vuosittaisen jäsenmaksunsa kokouspäivään mennessä. Oikeuskelpoinen kannatusjäsenyhteisö käyttää äänioikeuttaan edustajansa välityksellä.
Kokous on päätösvaltainen, kun se on laillisesti koolle kutsuttu.
Yhdistyksen kokoukset on kutsuttava koolle vähintään seitsemän (7) päivää ennen kokousta paikallisiehdessä julkaistulla ilmoituksella ja kullekin jäsenelle erikseen osoitetulla kirjeellä, sähköpostilla tai painotuotteella, johon kutsu on sisällytetty, joka on postitettava vähintään kymmenen päivää (10) ennen kokousta.
14 § Vuosikokous
Vuosikokouksessa
ääntenlaskijaa
edelliseltä toimintavuodelta
lausunnon seuraamina. Jäsenen tekemä esitys on jätettävä kirjallisesti hallitukselle
viimeistään 30 vuorokautta ennen kokousta.
15 § Syyskokous
Syyskokouksessa
ääntenlaskijaa
tulevalle vuodelle
tilikaudelle
lausunnon seuraamina. Jäsenen tekemä esitys on jätettävä kirjallisesti hallitukselle
viimeistään 30 vuorokautta ennen kokousta
16 § Äänestykset
Jos asia on kokouksessa päätettävä äänestämällä, ratkaisee sen yksinkertainen ääntenenemmistö, paitsi milloin on kysymyksessä 17 §:n ja 18 §:n asia. Vaali ratkaistaan arvalla, mutta muiden asioiden mennessä tasan ratkaisee se mielipide, johon kokouksen puheenjohtaja on yhtynyt.
17 § Sääntöjen muuttaminen
Näitä sääntöjä voidaan muuttaa ainoastaan yhdistyksen kokouksessa, jos kolme neljäsosaa (3/4) kaikista annetuista äänistä kannattaa muutosta.
18 § Yhdistyksen purkaminen
Päätös yhdistyksen purkamisesta voidaan tehdä, jos kolme neljäsosaa (3/4) kaikista annetuista äänistä sitä kannattaa. Purkamispäätös on alistettava vähintään kuuden (6) kuukauden kuluttua pidettävän uuden kokouksen samanlaisella enemmistöllä hyväksyttäväksi.
Jos yhdistys päätetään purkaa, on sen jäljelle jääneet varat käytettävä yhdistyksen viimeisen kokouksen määräämällä tavalla näiden sääntöjen toisen (2) pykälän tarkoituksen toteuttamiseen.
19 § Yhdistyslaki
Muutoin noudatetaan voimassaolevia yhdistyslain säännöksiä.
© Pirkkalan Taideyhdistys ry 2022 | Sivusto: Flatdot